Att bränna Koranen är ett angrepp mot varenda muslim

I fredags hade några vidriga personer planerat att bränna och vanhelga Koranen på det värsta osmakliga sättet i Malmö framför moskén. Polisen valde inledningsvis att ge dem tillstånd för det men inte framför moskén. I onsdags rapporterade flera medier att polisen väljer att dra tillbaka tillståndet pga. säkerhetsskäl. Trots det spreds det, i fredags, massor med bilder och videos på en manifestation där Koranen sparkas på och slängs på marken som polisen hade spärrat av och området för och tillät det ske. Frågan som uppstår är: har polisen lurat muslimerna med att det inte fanns ett tillstånd eller har polisen tillåtet illdådet mot Koranen ske utan tillstånd? I vilket fall är det allvarligt oroväckande!

Det är inte första gången Islam attackeras. Vi minns när profeten Muhammad ﷺ, år 2007, hånades i motbjudande teckningar, som försvarades med yttrandefriheten, år 2017 sa en politiker att muslimer inte är människor fullt ut, samma år likställde justitie- och inrikesministern Morgan Johansson muslimer med nazister, högerextremister och skuldbelade dem för antisemitism. I en lång tid har islamiska symboler smutskastats och praktiker kriminaliserats för att tvinga muslimerna att integreras, anamma sekulära värderingar och lämna de islamiska. Demonstrationerna från fredag natt visar att muslimerna håller Islam väldigt kär, aldrig kommer att acceptera att Islams symboler förlöjligas och att ingenting kan få dem att lämna sin islamiska identitet. Väst kommer därför aldrig lyckas assimilera muslimerna. Med anledning av det, sekularismens intellektuella bankrutt som visar sig i brist på argument vänder sig därför väst och även Sverige till hot och tvång för att betvinga muslimerna att lämna Islam. Skägg och moskébesök är radikaliseringstecken som försvarshögskolans rapport från 2009 fastslår, handskakning med motsatt kön blir krav för anställning i Trelleborgs kommun 2019, slöjan förbjuds i skolan i två av Sveriges kommuner år 2019, Kristdemokraternas partiledare, Ebba Busch Thor, ville år 2018 förbjuda böneutrop, Ronneby önskade förbjuda fastan i skolan år 2017 och Bromölla kommun försökte år 2019 förbjuda bön på arbetstid. Politikerna bär därför ansvaret för provokationerna mot Islam och muslimer.

Det högerextrema hotet är inte ett vanskapt monster som på ett mystiskt sätt har uppstått i ett vakuum. Det är snarare en naturlig konsekvens av politiken som dominerar det politiska landskapet i Sverige och i väst. Den negativa rapporteringen om Islam och muslimer göder västvärldens egenskapade högerextremistiska monster som nu används för att skrämma muslimerna! Muslimerna får två val: antingen integreras ni, lämnar er islamiska identitet och lojalitet till Islam, anammar sekularismen och visar er lojalitet till systemet så att systemet ska adoptera och skydda er eller så kommer det högerextrema monstret att utplåna er!

Kära muslimer!

Vi får aldrig acceptera att Islam, Koranen eller vår kära profet ﷺ, hånas och förlöjligas! Det är vår skyldighet att stå upp för det och ett totalt svek, mot Allah ﷻ och Hans sändebud ﷺ, att låta det ske! Det är feghet – förklädd till visdom – som inbjuder till fler likadana angrepp! Vi får aldrig desensibilisera våra islamiska känslor gentemot det som vi ska älska mest av allt!

Vi måste agera, men vi ska agera rätt! Vi ska inte reagera och vända oss till våldsamma handlingar som Islam förbjuder och bara uppfyller deras agenda, gynnar väst i smutskastningen av Islam och som rättfärdigar deras krig mot oss – som oavsett vårt agerande kommer att fortsätta. Vi ska däremot bära Islam ideologiskt som det sanna budskapet från Skaparen och utmana väst intellektuellt med den. Sekularismen är på nedgång och endast Islam är alternativet! Vi ska därför ha en stark tillit till Islam och presentera den som en lösning. Vi är ingen värdelös minoritet i Sverige, vi är en del av en Ummah som styrde världen med rättvisa i över ett tusen år. Islam enar oss och är källan till vår styrka. Vi kan uträtta mycket om vi agerar organiserat, rätt och utan att vända oss till det som Allah ﷻ förbjuder.

وَلاَ تَهِنُوا وَلاَ تَحْزَنُوا وَأَنتُمُ الأَعْلَوْنَ إِن كُنتُم مُّؤْمِنِينَ﴿

”Tappa inte modet och glöm er sorg! Står ni fasta i tron kommer ni att vinna överhanden.”
[Al-Imran:139]

Hizb ut-Tahrir Sverige
29/8–2020