Den islamiska identiteten är i fara, muslimerna måste agera NU!

Den islamiska identiteten är i fara, muslimerna måste agera NU!

يا أيها الَّذِينَ آمَنُوا قُوا أَنفُسَكُمْ وَأَهْلِيكُمْ نَارًا وَقُودُهَا النَّاسُ وَالْحِجَارَةُ ﴿

”Ni som har iman, skydda er själva och era familjer från den Eld som har människor och stenar till bränsle.” [at-Tahrim: 6]

Allah den Vise och Allvetande har skapat människan och uppenbarat ett budskap som organiserar människans liv oavsett tro eller bakgrund och som grundar ett samhälle med samexistens mellan alla folkslag och rättigheter för alla medborgare. Det är denna uppenbarelse, shari’ah (den islamiska regelsamlingen), som har förpliktat kvinnan att bära slöjan. Denna uppenbarelse är en del av vår ’aqidah (livsåskådning) och den ska vi vara stolta över för den kommer från skaparen som vet bäst vad människan behöver.

Under de senaste åren har en rad politiker fört en hektisk kamp mot islam och muslimer och försökt kriminalisera islamiska praktiker, framförallt slöjan. Politiska partier har flera gånger öppnat upp för nedstängning av muslimskt drivna friskolor. År 2017 ville Ronneby kommun förbjuda fastan i skolan, 2018 ville Kristdemokraterna förbjuda böneutrop, i maj 2019 förbjöd Staffanstorps kommun slöjan i skolan, en kort tid senare under sommaren 2019 försökte Bromölla kommun förbjuda bön på arbetstid, och i augusti samma år förbjöd Järfälla kommun servering av halalmat i skolor, en månad senare i september i år ville Centerpartiet förbjuda omskärelse på pojkar, och bara för några veckor sedan beslutade Trelleborgs kommun att handskakning ska vara ett krav vid anställning och Skurups kommun förbjöd slöjan i skolan som mest av allt svartmålas och målas upp som en symbol för kvinnoförtryck.

Islamfientligheten i Sverige och politikernas illvilja gentemot muslimerna har de inte lämnat några tvivel om. Vi kan inte längre stå handfallna och bara se på när försvåranden hindrar oss från att utöva vår tro, vilseleder våra barn och familjer och särbehandlar muslimer. Allt detta för att sätta press på oss muslimer så att vi lämnar delar av islam. Vi måste ta vårt ansvar som en ummah och inte som enskilda individer. Dessa begränsningar och beslut riktar sig inte mot en enskild grupp eller mot vad man kallar extremisterna. De riktar sig mot alla muslimer och kommer förr eller senare att drabba alla muslimer. Vi måste agera som en kropp, ha en enad ståndpunkt – som vilar på islams premisser – och lägga våra interna skillnader åt sidan.

Västvärlden har i flera år försökt att slita av de muslimska kvinnorna deras slöja för att ”befria” dem, som de kallar det, genom att tvinga dem att ta av den. Paradox får ett ansikte när västerländska politiker undergräver sina egna principer och friheter i sina lönlösa försöka att ”befria” kvinnan genom att tvinga av henne hennes slöja. Muslimska kvinnor är stolta över sin skapares påbud och ger inte upp dem för friheter som utnyttjar, förtrycker och objektifierar kvinnan. Förbud och tvång kommer när argumenten tryter, och det är ett tecken på svagheten i de sekulära värderingarna och styrkan i den islamiska intellektuella övertygelsen.

Moderaterna, Sverigedemokraterna, dessa kommuner samt andra kommuner och partier som tidigare försökt och som i framtiden kommer att försöka kriminalisera islamiska praktiker är medskyldiga i frammanandet av den rådande atmosfären där muslimer misstänkliggörs och utsätts för häxjakt samt förhindras att vara aktiva samhällsmedlemmar som muslimer. Krav ställs på att muslimer ska assimilera sig och lämna sina islamiska värderingar för att få vara del av det svenska samhället, så skapas utanförskap och segregation i samhället.

يُرِيدُونَ أَن يُطْفِؤُواْ نُورَ اللّهِ بِأَفْوَاهِهِمْ وَيَأْبَى اللهُ إِلاَّ أَن يُتِمَّ نُورَهُ وَلَوْ كَرِهَ الْكَافِرُونَ ﴿

”De försöker utsläcka Allahs ljus med sina ord, men det är Allahs vilja att Hans ljus skall lysa med full styrka, hur förhatligt detta än kan vara för förnekarna.” [at-Tawbah: 32]

Vi inom Hizb ut-Tahrir uppmanar muslimerna att stå upp för islam, stå fast vid de islamiska reglerna, enas och utmana beslut som hindrar oss från att praktisera vår tro. Det som händer i Sverige är en del av den globala kampen mot Islam. Därför uppmanar vi muslimerna att ansluta sig till vårt arbete för att skydda den islamiska identiteten.

Hizb ut-Tahrir i Sverige
29/12-2019