[PRESSMEDDELANDE] DEN SVENSKA REGERINGEN BÄR PÅ ANSVARET FÖR KORANBRÄNNINGAR OCH KAN INTE RÄDDAS AV KROKODILTÅRAR

PRESSMEDDELANDE
DEN SVENSKA REGERINGEN BÄR PÅ ANSVARET FÖR KORANBRÄNNINGAR OCH KAN INTE RÄDDAS AV KROKODILTÅRAR


I lördags, den 21 januari, brände högerextremisten Paludan Koranen framför den turkiska ambassaden under polisbeskydd vilket ledde till att Turkiet och Indonesien kallade upp de svenska ambassadörerna. Flera muslimska makthavare fördömde koranbränningen och flera protester utbröt i den islamiska världen.

Än en gång bränns Koranen med den svenska statens välsignelse men denna gång med starkare reaktioner än vad Sverige kunde föreställa sig. Det fick den svenska regeringen att uttrycka sympati med muslimerna och fördöma koranbränningen efter att samma regeringspartier i åratal har varit en väsentlig faktor i hatet mot Islam och muslimer i det här landet. Vi luras inte av deras hyckleriska ståndpunkt. Politikerna i det här landet har demoniserat Islam och muslimerna de senaste tio åren och är huvudansvariga för koranbränningarna och hatpredikan mot muslimerna.

När högerextremister bränner Koranen under polisskydd samtidigt som muslimerna utsätts för demonisering, marginalisering och diskriminering, när moskéer och muslimska skolor stängs ned, när muslimska symboler som slöjan förbjuds, när muslimska kvinnor och lokaler utsätts för rasisternas attacker och när muslimska barn kidnappas, när Koranen tillåts brännas av högerextrema i det här klimatet och sammanhanget sänder det ett farligt budskap till muslimerna: Assimileras med våra värderingar eller lämna landet. Annars släpps det högerextrema monstret på er som endast är ett politiskt verktyg för att skrämma muslimer till assimilering. Därför har regeringen spenderat tiotals miljoner kronor för att skydda koranbränningar.

Sverige har lidit av blodiga gängkrig i åratal och under den gångna veckan har flera skjutningar ägt rum i huvudstaden Stockholm men regeringen verkar vilja spendera sina resurser på sin dödsdömda kamp mot Islam. Den kampen har istället varit kontraproduktivt då fler svenskar antar Islam dagligen i Sverige och ännu fler muslimska ungdomar återvänder till Islam. Era hataktioner skadar varken muslimerna eller Koranen, det visar bara svagheten i er egen ideologi och värderingar som ni själva knappast upprätthåller längre.

Regeringen förväntade inte sig denna reaktion från omvärlden trots att muslimska makthavare endast har nöjt sig med att fördöma koranbränningen. Det ligger inte i Sveriges intresse att skapa sig en fiende av muslimerna när muslimerna närmar sig till att återta sin auktoritet och sin rättmätiga ställning bland nationerna. Det kommer inte att vara till gagn för Sverige att ha förföljt muslimer och vanhelgat deras symboler när muslimerna snart återetablerar det rättledda kalifatet och utser sin rättfärdiga ledare som faktiskt värnar om muslimernas intressen.

Hizb ut-Tahrir Sverige
Mediekontoret

03 rajab 1444 e.H.
25 januari 2023 e.Kr.