[PRESSMEDDELANDE] KORANBRÄNNINGAR BLOTTAR REGERINGENS HYCKLERI

PRESSMEDDELANDE
KORANBRÄNNINGAR BLOTTAR REGERINGENS HYCKLERI


I flera år har kopior av Koranen bränts i Sverige, i olika städer, framför olika moskéer och på olika muslimska högtider. Koranbränningarna har upprört muslimer runtom i världen. Stater i den muslimska världen har kallat in diplomater, uppmanat till bojkott av svenska företag och varor samt krävt lagligt skydd mot koranbränningar. Det har skapat stor ilska och lett till stora demonstrationer i flera länder. Även i Sverige har tusentals muslimer demonstrerat mot koranbränningarna i olika städer och det har lett till stor splittring i samhället där majoriteten av svenskarna vill förbjuda koranbränning inklusive statsvetare och opinionsbildare. Polisen har även fått in ansökningar om att bränna andra religiösa skrifter. Regeringen och även Sverigedemokraterna har fördömt koranbränningarna.

Statsministern skrev på onsdagen den 26 juli i ett inlägg på Facebook, i ett bedrövligt försök att rentvå sitt och regeringens ansvar för koranbränningarna, att den svenska staten inte utfärdar tillstånd att bränna kopior av koranen och att det däremot är polisen som utfärdar tillstånd för allmän sammankomst oaktat hur varje individ sedan nyttjar den, han tillade att staten inte står bakom några politiska budskap. Regeringen med statsministern i spetsen borde veta att muslimer inte har glömt regeringspartiernas upprepade stöd till angrepp mot Islam och profeten (saw), inte minst till Lars Vilks för Muhammadteckningarna. Muslimer glömmer inte heller att den tidigare moderata riksdagsledamoten, Hanif Bali, kallat profeten (saw) för en analfabetisk pedofil och att vice statsminister, Ebba Busch, ville se hundra skjutna muslimer efter demonstrationerna mot koranbränningarna förra året och undrade varför polisen inte sköt skarpt mot dem. Regeringens fördömande är både hyckleris och lätt genomskådligt när de samarbetar med Sverigedemokraterna vars ordförande för justitieutskottet, Richard Jomshof, upprepade gånger har gått till angrepp och uppviglat mot Islam och profeten (saw). Richard Jomshof har kallat Islam för en avskyvärd ideologi och religion, han har uppmanat till att bränna ytterligare hundra koraner och även kallat profeten (saw) för massmördare, bandit och slavhandlare. Muslimer glömmer heller inte att regeringen har valt att samarbeta med ett parti vars tidigare politiker inte ansåg muslimer för att vara människor.

Regeringen kan, som en del statsvetare, jurister och opinionsbildare menar, förbjuda koranbränningar. Dessutom anser den tidigare socialdemokratiske justitieministern, Thomas Bodström, att regeringen ska stoppa koranbränningar och att det idag är möjligt utan lagändring. Regeringen har istället valt att låta koranbränningarna ske och spenderat nästan hundra miljoner kronor av folkets skattepengar för att finansiera hat mot Islam och muslimer, trots uppenbara samhällsskadliga konsekvenser. Det är skiftande regeringars islamfientliga politik som har framkallat islamfientlighet, spänningar i samhället och polarisering mellan olika folkgrupper. Regeringen och övriga partier är därför ansvariga för hatet och det islamfientliga klimat som nu präglar samhället.

Koranbränningarna har än en gång bevisat att yttrandefriheten är ett politiskt verktyg som används selektivt enligt maktens intressen. När det gäller hån och förolämpningar mot Koranen och profeten (saw) är det yttrandefrihet men när det är kritik mot makthavarnas politik är det desinformation som måste motarbetas. Tidigare integrations- och migrationsminister, Anders Ygeman, meddelade i våras förra året att regeringen drev på inom EU för att digitala plattformar skulle bli skyldiga att ta bort innehåll. I början på det här året meddelade regeringen att de vill göra det olagligt att förolämpa offentliganställda. Förolämpning mot Islam är alltså yttrandefrihet men inte mot tjänstemän. Det är ett hyckleri av allra värsta slag. Det är de facto yttrandefriheten som skapat denna splittring, polarisering och osämja i samhället och det är på tiden att blicka mot bättre alternativ som kan garantera alla människors värdighet och säkerhet. Kalifatet (Khilafah) är det enda styresskicket i historien som har lyckats garantera sina medborgares rättigheter och skapat ett samhälle för alla, oavsett tro eller bakgrund.

Kära muslimer!
Det korrekta agerandet innefattar inte att vända sig till politiker som bär ansvaret för islamhatet och koranbränningarna eller att samarbeta med partier som utnyttjar er i deras kris för att tjäna politiska poäng och lugna ner situationen. Det korrekta verkningsfulla politiska agerandet är att på enad front bära Islam politiskt och tillbakavisa den orättvisa politik som gör Islam och den islamiska identiteten sin måltavla. Muslimernas enda reella och långsiktiga skydd är dessutom återetableringen av kalifatet som kommer värna om muslimernas intressen och göra det som krävs för att sätta stopp för attacker mot Islam och muslimer.

Hizb ut-Tahrir Sverige
Mediekontoret

09 muharram 1445 e.H.
27 juli 2023 e.Kr.